A تا S تولید بیش از ۱۱ هزار تن بذر سیب زمینی در کلاس های

استفاده از ماشین‌آلات مدرن و سیستم‌های آبیاری تحت فشار

بیش از 1500 هکتار سطح زیر کشت غلات آبی و دیم

تولید سالانه بیش از 2 میلیون تن غلات

بیش از چهار نسل تجربه درصنعت کشاورزی

این مجتمع با بهره‌مندی از کلیه زنجیره‌های تولید بذر سیب‌زمینی که شامل آزمایشگاه کشت بافت و گیاه‌پزشکی، گلخانه‌های هیدروپونیک تولید کننده مینی‌تیوبر، مزارع تولید کننده بذر، سردخانه‌های نگه‌داری سیب‌زمینی و با استفاده از نیرو‌های علمی و متخصص، سالانه بیش از ۱۰۰۰۰ تن سیب‌زمینی بذری مرغوب و با کیفیت در ارقام و کلاس‌های مختلف تولید مینماید.  مجتمع خزاعی هم راستا با تولید مینی تیوبر اقدام به واردات بذر سیب زمینی از کشور هلند نیزکرده است.

مجتمع خزاعی با استفاده از تجارب ارزشمند و افراد متخصص، تولید با کیفیت و سود ‌دهی مصرف‌کننده و تولیدکننده را دنبال می‌کند. این مجتمع، در روستای احمدآباد خزاعی منطقه جلگه رخ شهرستان تربت حیدریه متمرکز شده است.

در دنیای امروز با نگرانی‌های موجود و کمبود منابع، نیاز است تا کشاورزی را به سوی کشاورزی پایدار و پیشرفته پیش ببریم تا بتوانیم نیازها را در آینده برطرف نماییم.

قطب تولید کننده سیب زمینی شمال شرق کشور

مهمترین محور فعالیت بخش کشاورزی این مجتمع تولید مکانیزه بذر سیب زمینی در کلاس های S تا A می باشد.

واردات بذر سیب زمینی از کشور هلند، هم راستا با تولید مینی تیوبر

مجتمع خزاعی در کنار تولید بذر در آزمایشگاه و گلخانه ی مجموعه به صورت موازی اقدام به واردات بذر سیب زمینی از کشور هلند نیز کرده است.

نگهداری، سورت و بستهبندی غدههای بذری سیب زمینی

 محصولات تولیدی در سردخانه تخصصی غده بذری سیب‌زمینی مروارید فریمان، ، به کمک کارشناسان متخصص این حوزه، زیر نظر موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال در سایز‌های مختلف سورت و بسته بندی می‌شود.

 تکثیر در مزارع

 غده‌های مینی‌تیوبر پس از تولید و شکسته شدن خواب، به مزارع مجتمع منتقل شده و محصول آن زیر نظر متخصصین کشاورزی مجتمع و کارشناسان رسمی سازمان ثبت گواهی بذر، با رعایت بالاترین استاندارد‌ها و استفاده از تکنولوژی برتر در کلاس‌های بذری S تا A تکثیر می‌شوند و بدین وسیله هسته مرکزی برای تولید غده بذری سیب‌زمینی در 8 استان کشور تهیه و تامین می‌شود.

 تکثیر گیاهچه و تولید  مینیتیوبر سیبزمینی

مجتمع عبدالرضا خزاعی در قالب شرکت طلایه بذر آریا، به منظور رفع نیاز کشور از واردات غده بذری سیب زمینی، اقدام به تاسیس آزمایشگاه کشت بافت و گلخانه‌های هیدروپونیک تولیدکننده مینی‌تیوبر سیب‌زمینی نموده است. این مجتمع سالانه حدود 2 میلیون مینی‌تیوبر سیب‌زمینی در ارقام مختلف تحت نظارت سازمان ثبت گواهی بذر تولید می‌نماید.

هسته ی مرکزی و تامین کننده غده بذری سیب‌زمینی برای ۸ استان کشور

باغستان گل محمدی و زعفران

80

هکتار

 سیب‌زمینی بذری

230

هکتار

 گندم و جو

1800

هکتار

سطح کل

2450

هکتار

مجتمع خزاعی با استفاده از تجارب ارزشمند و افراد متخصص، تولید با کیفیت و سود ‌دهی مصرف‌کننده و تولیدکننده را دنبال می‌کند

باغستان گل محمدی در سطح ۳۵ هکتار

واریته‌های پرگل و معطر باغستان گل محمدی مجتمع خزاعی، آن را در سطح استان نمونه نموده است . بطوریکه در سال ۱۳۹۵ به عنوان واحد نمونه تولید گل محمدی استان خراسان رضوی شناخته شده است. مجتمع ما همواره تلاش می‌کند تا با حفظ استانداردهای جهانی‌ کیفیت محصولات خود را ارتقا دهد.

تولید گل زعفران بصورت مکانیزه در سطح ۵۰ هکتار

زعفران با هدف بالا بردن درآمد خانوار روستایی وارد مجموعه شد. وجود اراضی مساعد ﻭ کود انبار دامی فراوان با اهدافی انسان دوستانه رشد این محصول را در بر داشت. مزرعه زعفران مجتمع خزاعی در یک گذر ده ساله به یکی از مزارع صنعتی در کشور تبدیل شده است و برای ۷۰۰ نفر در زمان بهره برداری کار سبک ﻭ دلنشین ﻭ بدون عارضه به وجود آورده است.

روز های نسبتاً گرم ﻭ شبهای خنک، حاصل خیزی خاک، وجود کود دامی غنی شده، استفاده از آب شیرین ﻭ گوارا ی قنات ها ﻭ چاه ها، کارگر سالم ﻭ رعایت اصول بهداشتی از جمله عواملی هستند که منجر به تولید زعفران ارگانیک در قسمتی از مزرعه شده اند.

در سال ۱۳۹۶ از ۳۸ هکتار مزرعه زعفران با میانگین سنی ۲ تا ۵ سال، به طور متوسط  ۱۰ کیلوگرم زعفران در هر هکتار برداشت شد. زعفران سر گل مجتمع خزاعی به بالاترین نتایج و امتیازت از نظر رنگ ﻭ بو ﻭ سایر امتیازت آزمایشگاهی در سال ۱۳۹۶  دست پیدا کرد ﻭ مفتخریم که کل محصول را به نمایندگان خرید دولتی در شرکت های تعاونی تحویل داده ایم.

بخش تحقیق و توسعه این مجموعه  باهمکاری اساتید دانشگاهی ﻭ صادر کنندگان این محصول ﻭ همکاری با شرکت طلا ی سرخ ایرنیان توانسته در این زمینه جزو فعالین این بخش به شمار آید.

تحولی در الگوی کشت دیم و کشت مخلوط در استان خراسان

این مجموعه با استفاده از ماشین آلات مدرن در کاشت داشت و برداشت، همکاری با سازمان های بین المللی ICARDA و FAO و با استفاده از کشت پایدار، کشت مستقیم و بدون خاکورزی (No-till farming) باعث تحولی در الگوی کشت دیم و کشت مخلوط در استان شده که این نهضت کماکان ادامه دارد و در آینده امیدواریم بانک بذور کشت دیم غلات و کلکسیون بذور کشت شده را در منطقه دیمه زارها داشته باشیم.